Soğanlı Erişte
2024-07-25 10:54:37 - Yemeklik.com.tr
Gün sofralarına, akşam yemeklerine çok yakışan çok pratik çok lezzetli ve çok doyurucu nefis bir tarif.
Soğanlı ErişteTarifi İçin Malzemeler- 2,5 Su Bardağı Erişte
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
- 3 Diş Rendelenmiş Sarımsak
- 2 Yemek Kaşığı Mayonez
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- Soğanlı Erişte Tarifi Üzeri İçin:
- 3 Adet Soğan
- 1 Yemek Kaşığı Tere
- 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 Yemek Kaşığı Toz Kırmızı Biber
- Erişteleri tuzlu suda haşlayıp, süzün. Servis tabağına alın.
- Yoğurt sos için yoğurtlar, sarımsak, tuz ve mayonez harmanlayıp eriştelerin üzerine dökün.
- Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Sıvı yağ konulan tavaya alın. Ara ara karıştırılarak pembeleşene kadar kavurun. Pembeleşince tereyağı ve baharatları ekleyin. 5 dakika sonra altını kapatın, yoğurt sosun üzerine dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!