Soğanlı Ekmek
2023-09-20 19:15:36 - Yemeklik.com.tr
Yine kendimden fazlasıyla geçtiğim kendimi 3.yü yerken bulduğum bir tarifle sizinleyim. Tabi, bilmeyen yoktur bence ama benim tarifi mi bilmeniz de fayda var! Afiyetler...
Soğanlı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler- Hamuru için:
- 2 Su Bardağı Su
- 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Tatlı Kaşığı Toz şeker
- 1 Paket Yaş Maya
- 2 çay Kaşığı Tuz
- 4-5 Su Bardağı Un (aldığı Kadar)
- Üzeri için:
- 1,5 çay Bardağı Zeytinyağı
- 3 Adet Büyük Boy Soğan
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Yemek Kaşığı Kırmızı Biber
- 1 çay Kaşığı Pul Biber
- 1/2 çay Bardağı Susam
- Un ve tuz hariç tüm malzemeleri bir kaba alıyoruz ve karıştırıyoruz. İçerisine yavaş yavaş alabildiği kadar unu ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz (ele yapışır kıvamda olmalı).
- 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
- İçi için: sıvı yağını sos tenceresine alıyoruz. Yemeklik doğradığımız soğanı kavuruyoruz.
- Soğan pembeleşince susam hariç diğer malzemeleri ekliyoruz ve biraz daha kavuruyoruz ocaktan alıp susamı ekliyoruz.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp fırın tepsisine koyuyoruz (hamuru ele alabilmek için elinizi hafiften yağlayabilirsiniz).
- Tepsiye koyduğumuz bezeleri yarım saat tepside mayalandırıyoruz.
- Mayalanan bezelerin üzerine bastırıp soğanlı sostan bolca koyuyoruz önceden ısıtılmış 200 derece fırında fanlı ayarda pişiriyoruz. Afiyet olsun.