Yemeklik.com.tr 7 ay önce

Soğanlı Acukalı Ekmek

Evde kalan bayat ekmekleri değerlendirmenin tam zamanı! Nefis bir ya da atıştırmalık olarak hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka deneyin.

Soğanlı Acukalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
  • 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Tutam Karabiber
  • 1 Tutam Kimyon
  • 1/2 Su Bardağı Sıcak Su
  • 2 Adet Yumurta
  • 2 Dilim Bayat Ekmek
  • Salata İçin:
  • 1/2 Demet Maydanoz
  • 1 Tutam Tuz
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
Soğanlı Acukalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğanları piyaz doğrayın ve geniş bir tavada zeytinyağı ile birlikte yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Tuzu da bu aşamada ekleyebilirsiniz.
  2. Soğanlar yumuşayınca tavaya salçayı ve baharatları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun ve sıcak suyu ekleyip ocağın altını kısın. Karışım koyulaşıp, bütünleşince ocaktan alın.
  3. Yumurtaları geniş bir kaba kırın ve çırpın.
  4. Ekmekleri yumurtaya batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
  5. Kalan yumurtaların üstüne soğanlı karışımı ekleyip karıştırın. Yaptığınız harcı ekmeklerin üstüne paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.
  6. Ekmekler pişerken maydanozları saplarından ayırın, tuz, zeytinyağı ve nar ekşisiyle harmanlayıp kenarda bekletin.
  7. Fırından çıkan ekmeleri dilimleyin, yanında maydanoz salatası ile servis edin. Afiyet olsun.
Portakallı Muffin

Portakallı Muffin

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Tavada Pratik Kahvaltılık

Tavada Pratik Kahvaltılık

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Salyangoz Pizza

Salyangoz Pizza

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Mini Baklava Topları

Mini Baklava Topları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Bun Ekmeği (Bao Ekmeği)

Bun Ekmeği (Bao Ekmeği)

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce