Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #glutensiz

Soğan Tuzu

Yemeklerinizin tuz ve karabiber kadar başka lezzetli çeşnilere de ihtiyacı var. Dışarıdan para ile alabileceğiniz bu farklı çeşnileri ev ortamında da çok az çaba ile hazırlayabilirsiniz. Bugün sizlere bu çeşnilere çok güzel bir örnek olan soğan tuzunu yapıyoruz.

Bu tuzu et yemeklerinize, ızgara köftelerinize, tavuklarınıza ekleyebilir; bir defa yapıp kavanozda saklayarak, ihtiyacınız olan her an elinizin altında olmasını sağlayabilirsiniz. Muhteşem bir köfte yaptığınızı düşünün; son dokunuş olarak bu lezzetli soğan tuzu tarifimizi kullanırsanız tüm gözlerin sizin üzerinizde olması kaçınılmaz! Şimdiden afiyetler olsun!

Soğan Tuzu Tarifi İçin Malzemeler
  • Pişirmek İçin:
  • 6 Adet Büyük Kuru Soğan
  • 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1,5 çay Bardağı Su
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • Karıştırmak İçin:
  • 1 Tatlı Kaşığı Biberiye
  • 1 çay Kaşığı Tuz
Soğan Tuzu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğanları piyazlık doğrayıp geniş bir tavaya alın. Üzerine zeytinyağı, tuz  ve su ekleyin. Islatıp buruşturduğunuz pişirme kağıdını üzerine kapatın.
  2. Ara ara su takviyesi yaparak kısık ateşte karamelize olana kadar pişirin.
  3. Karamelize olmuş olan soğanı pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yayın ve koyu renk alıp çıtırlaşana kadar 100 derecede fırınlayın.
  4. Fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığında 15 dakika bekletin.
  5. Üzerine tuz ve biberiye ekleyip robottan çekin.
  6. Soğan tuzu hazır, afiyet olsun!
Firikli Kırmızı Pancar Salatası

Firikli Kırmızı Pancar Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Simit Pide

Simit Pide

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Çıtır Susamlı Pastırmalı Tavuk

Çıtır Susamlı Pastırmalı Tavuk

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Peynirli Yalancı El Açması

Peynirli Yalancı El Açması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çilekli ve Muzlu Manolya

Çilekli ve Muzlu Manolya

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce