Soğan Turşusu
2023-09-17 01:07:55 - Yemeklik.com.tr
Lezzetinden mi konuşalım faydalarından mı? Haydi soğan turşusu tarifine alalım sizleri.
Soğan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler- 3 Adet Kırmızı Soğan
- 4 Diş Sarımsak
- 1 çay Kaşığı Tane Karabiber
- 1 Su Bardağı Su
- 1 Su Bardağı üzüm Sirkesi
- 1 Yemek Kaşığı Kaya Tuzu
- 1 Adet Defne Yaprağı
- 1 çay Kaşığı şeker
- Soğanları soyup piyazlık doğruyoruz ve derin bir kaseye alıyoruz.
- Soğanları tuzla hafif ovarak karıştırıyoruz. Kavanoza iki avuç koyup, ortadan ayırdığımız sarımsaklardan birkaç tane atıp tekrar soğanları koyuyoruz.
- En üste kalan sarımsakları, karabiberleri ve defne yaprağını koyuyoruz.
- Sirke, su ve şekeri karıştırıyoruz. Sıvı karışımı kavanozun tepesinden boşaltıyoruz.
- Sirkemizden artacaktır. Soğanların kenarlarından bir kaşık yardımıyla yer açıyoruz ve kalan sirkeli karışımı tekrar ekliyoruz.
- Kapağı kapatıp kavanozu alt üst yapıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz. Afiyet olsun.