Sodalı Tavuk Baget

2024-07-25 12:20:44 - Yemeklik.com.tr

Tencerede pratik, leziz, yumuşacık, nar gibi kızarmış tavuk baget. Sodanın tavuğu yumuşatması fırına gerek bırakmıyor.. Yumuşak tandır tadında pişiyor. Birlikte pişen sosu da lezzetine lezzet katıyor..

Sodalı Tavuk BagetTarifi İçin MalzemelerSodalı Tavuk BagetTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bagetleri kan ve tüy kontrolü yapıp temizliyoruz. Üzerlerine bıçak ile kesikler atıyoruz ki sos içine girsin.
  2. Sos malzemelerini karıştırıp, bagetleri buluyoruz. Siz istediğiniz şekilde miktarı arttırabilirsiniz. Vaktiniz varsa buzdolabında bir saat demlendirin.
  3. Kapaklı sığ tencerede bagetleri çevirerek kızartıp tencereden bir tabağa alıyoruz. Aynı tencerede bir adet soğanı küçük küçük doğrayıp az sıvı yağ da kavuruyoruz. Kızarmış bagetleri tencereye alıp, soğan ile de çeviriyoruz.
  4. Sodayı ekleyip kısık ateşte çekene kadar pişiriyoruz. Sodanız tencereye göre az gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz. Sodayı tamamen çekince pişmişliğini de kontrol edip servis tabağına alıyoruz. Üzerine tenceredeki sosu gezdiriyoruz. Afiyet olsun..

Daha Fazla Gönderi