Sodalı Karnabahar Kızartması

2023-09-17 00:20:16 - Yemeklik.com.tr

Kim demiş ''Ben karnabahar sevmiyorum'' diye? Karnabahara mesafeli duran herkese karnabahar sevdirecek bir tarifle geldik. ''Sevmiyorum'' diyene şipşak hazırlayabileceğiniz, onlara bile tabak tabak karnabahar yedirebileceğiniz enfes bir lezzet. Panelenerek pişmesi sayesinde damakları şenlendiriyor. Soslara bana bana yeniyor. Yağ çekmeden pişmesinin de birkaç püf noktası var. Onları da anlatıyoruz. Karşınızda dışı çıtır, içi de yumuşacık kalan nefis mi nefis sodalı  tarifi!

Karnabaharların pişerken formlarının bozulmaması için suyun içerisine tuz ve un koymanızı öneririz. Karnabaharların üzerine soda ilave edip mutlaka bir süre dinlendirin. Sonra da paneleyerek kızartın! in diğer detayları aşağıda! Şimdiden ellerinzie sağlık.

Sodalı Karnabahar Kızartması Tarifi İçin MalzemelerSodalı Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Karnabaharları dikkatli bir şekilde çiçeklerine ayırın. Ardından güzelce yıkayın.
  2. İçi su dolu bir tencerenin içerisine suyu alın, kaynatın. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı un ilave ederek tel çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırın.
  3. Çiçeklerine ayırdığınız karnabaharları suyun içerisine atın. Çok hafif haşlanana kadar suyun içerisinde pişmeye bırakın. Haşlama işlemi maksimum 5-7 dakika kadar olsun. Karnabaharlar formlarını kaybetmesinler.
  4. Haşlandıktan sonra tencereden alın ve karnabaharlarınızı bir süzgecin üzerinde soğuk sudan geçirin. Sularının güzelce süzülmesini bekleyin.
  5. Bir kaseye yumurtaları kırın. Tuz ve karabiber ekleyerek güzelce çırpın. Diğer kaselere de un ve galeta ununu koyun.
  6. Karnabaharların üzerine maden suyunu döküp 4-5 dakika bekletin. Ardından karnabaharları önce una, sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayın.
  7. Yağınızı derin bir tava ya da tencereye alın. Güzelce kızdırın. Ardından karnabaharları tek tek dikkatli bir şekilde yağa bırakın. Çok fazla karıştırmamaya özen göstererek ve karnabaharların arasında boşluklar bırakarak kızartın.
  8. Ardından maşa ya da kevgir yardımıyla dikkatli bir şekilde yağdan alın. Kağıt havlu serili kağıda koyup fazla yağını süzdürün. Ardından servis edin. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi