Siverek Pirinç Pilavı

2024-07-25 11:33:21 - Yemeklik.com.tr

Siverek yöresine ait pirinç pilavı, bölgenin özgün lezzetlerini sofralarınıza taşıyan geleneksel bir tariftir. İnce bulgurla harmanlanan pirinç, taze baharatlar ve tereyağıyla birleşerek damaklarda kalıcı bir tat bırakır. Kendine has aroması ve kıvamıyla farklılaşan bu pilav, Siverek mutfağının zengin mirasını yansıtır. Özellikle et yemeklerinin yanında tercih edilen bu lezzet, yöresel tatları sevenler için ideal bir seçenektir.

Siverek Pirinç PilavıTarifi İçin MalzemelerSiverek Pirinç PilavıTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle siverek pirincini ayıklayın. İçerisinde tohum ya da renk değiştiren taneleri varsa çıkarın.
  2. Siverek pirinci özelliği gereği kesinlikle yıkanmaz. Ancak sıkı delikli elekten ayrı bir kaba eleyerek tozundan arındırabilirsiniz.
  3. Tencereyi ocağa alıp, biraz ısıtın. Isınan tencereye tereyağını alıp eritin.
  4. Pirinci ekleyin 1-2 dakika kadar kavurun. Üzerine yavaş yavaş sıcak suyu ve tuzu ekleyin. Tahta kaşık yardımıyla karıştırın.
  5. Suyunu çektikten sonra farklı bir kaşıkla diriliğini test edip eğer biraz daha pişmesini isterseniz 1 çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz.
  6. Pilavımız piştikten sonra ince tahta kaşıkla dipten ve sağdan sola, yukarıdan aşağıya doğru havalandırıp, ocağın altını kapatıp demlenmeye bırakın. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi