Sinkonta
2023-09-17 01:11:05 - Yemeklik.com.tr
Ege Bölgesi'nde sıklıkla yapılan, bal kabaklı en pratik tariflerden biri sinkonta. Tek bir tencerede usul usul pişen, lezzeti içinde hapsolan bu nefis tarifini tam tazecik bal kabaklarıyla hemen yapabilirsiniz. Yanında sarımsaklı yoğurt u da pek yakışır.
Lafı fazla uzatmadan sizleri imize alalım, afiyet olsun!
Sinkonta Tarifi İçin Malzemeler- 750 Gram Bal Kabağı
- 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 Adet Büyük Boy Soğan
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Tatlı Kaşığı Toz şeker
- 2 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Pul Biber
- 2 çay Kaşığı Pul Biber
- 1 çay Kaşığı Toz Tarçın
- 1 Adet Tarçın çubuğu
- 1/2 Su Bardağı Su
- Kabakları soyup yıkayın ve orta kalınlıkta dilimleyin. Tencereye alıp üzerine zeytinyağı gezdirip 10 dakika kavurun.
- Soğan ve sarımsakları soyun ve iri iri doğrayın. Bal kabaklarının üzerine ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
- Kalan malzemeleri ekleyin ve suyunu ekleyip pişirmeye bırakın.
- Afiyet olsun!