Sıkıcık Çorbası
2023-09-20 19:01:23 - Yemeklik.com.tr
Kütahya ilinin yöresel lezzetlerinden sıkıcık çorbasının tarifini vermeye geldik. Bu tarif ile bol köfteli, aşırı doyurucu bir çorba elde edeceksiniz. Üzerine kızdırılmış tereyağında toz kırmızı biber ile tam bir ziyafet bu çorba..
Protein kaynağı yüksek bu çorbayı, sebze yemeklerimiz ile birlikte tüketirseniz dengeli bir öğün tercih etmiş olursunuz.
Yöresel tariflerimizden hoşlanıyorsanız, yorumlarda bizlerle paylaşın. Şimdiden afiyet olsun!
Sıkıcık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler- Köftesi İçin:
- 1 Su Bardağı Ince Köftelik Bulgur
- 1 Su Bardağı Sıcak Su
- 1/2 çay Bardağı Tarhana
- 1/2 çay Bardağı Un
- 1 Adet Rendelenmiş Soğan
- 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- Çorbası İçin:
- 4 Su Bardağı Sıcak Su
- 1,5 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Yemek Kaşığı Salça
- 1 çay Kaşığı Tuz
- Üzeri İçin:
- 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 2 Diş Ezilmiş Sarımsak
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
- İnce bulguru bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağına yakın sıcak su ekleyin ve üzerini kapatıp şişmesini sağlayın.
- Üzerine tarhana, un, soğan, salça ve baharatları ekleyin
- İyice özdeşleşene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun.
- Fındık büyüklüğünde toplar yapın. Bir tavaya yağ ekleyin ve üzerine salçayı ekleyip kavurun.
- Üzerine sıcak suyu ekleyin ve karıştırın.
- Su kaynamaya başlayınca köfteleri suya atın ve yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Üzerine yoğurt ve tereyağında kızdırdığınız toz biber, pul biber veya nane ile servis edin. Afiyet olsun!