Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #bakliyat

Şehriye ve Mercimekli Yalancı Mantı

Yemeklik.com.tr olarak deprem bölgesindeki üreticilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Siz de bu tarifi yaparken afet bölgesindeki yerel üreticilerden malzemelerinizi alarak destek olabilirsiniz.

Pratik tarifleri sevenlere özel nefis bir tarifimiz var. Tel şehriye ve yeşil mercimekle hazırladığımız bu tarifin üzerine eklediğimiz sos ve yoğurt ile ona yalancı mantı da diyebiliriz.

Bakliyat sevenler bu tarifi mutlaka denemeli. Afiyetle...

Şehriye ve Mercimekli Yalancı Mantı Tarifi İçin Malzemeler
  • 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Su Bardağı Tel şehriye
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
  • 1/2 çay Kaşığı Balım Baharat Kimyon
  • 1 Tutam Teofarm Karabiber
  • 1 Tutam Tuz
  • 2 Su Bardağı Merak Akça Yeşil Mercimek
  • 1 Su Bardağı Sıcak Su
  • Sosu İçin:
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Hatay Yöresel Domates Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Teofarm Pul Biber
  • 1 Tutam Tuz
  • 2 Su Bardağı Sıcak Su
  • Servis İçin:
  • 8 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Avuç Maydanoz
Şehriye ve Mercimekli Yalancı Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Geniş ve derin bir tava ya da orta boy bir tencereye zeytinyağını, şehriyeleri koyun ve renk alana kadar orta ateşte kavurun.
  2. Şehriyelerin üzerine ufak küpler halinde doğranmış soğanı ve yine ufak doğradığınız sarımsakları ekleyin. Hafifçe tuzlayıp ateşin altını kısın ve soğanlar yumuşayana kadar pişirin.
  3. Tavaya baharatları atıp 1 dakika kadar daha kavurun. Son olarak mercimekleri ve sıcak suyu ekleyin, suyu çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakın.
  4. Sos için ufak bir tencerede zeytinyağında salçaları 2-3 dakika kavurun, bu işlem devam ederken baharatları da ekleyin. Son olarak sıcak suyu da ekleyip ateşin altını kısın ve hafif kıvam alana kadar pişirin.
  5. Servis için gereken yoğurda ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyip karıştırın.
  6. Suyunu çeken yemeği tabaklara alın, sıcak salçalı sosu üstlerine gezdirin, sarımsaklı yoğurt ve maydanoz ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Çilekli Profiterol

Çilekli Profiterol

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kuru Yemiş Kraker

Kuru Yemiş Kraker

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Renkli Pirinç Salatası

Renkli Pirinç Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fırında Unsuz Mücver

Fırında Unsuz Mücver

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tereyağlı Kıyır Poğaça

Tereyağlı Kıyır Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce