Yemeklik.com.tr 3 ay önce
yemeklik #et

Şehriye Güveç

Şehriye güveç, et tarifleri arasında kendine özgü bir yer edinmiş enfes bir yemektir. Genellikle pilav tarifleriyle birlikte anılsa da, şehriye güveç kendi başına ana yemek olan oldukça doyurucu ve lezzetli bir etli şehriye pilavı tarifidir. Bu tarif, özellikle etin ve şehriyenin mükemmel uyumuyla, sofralarınıza eşsiz bir tat katacak. Şimdi sizi bu muhteşem tarifi denemek için mutfağa davet ediyoruz.

Şehriye Güveç Tarifi İçin Malzemeler
  • Şehriye Güveç Tarifi İçin:
  • 300 Gr. Kuşbaşı Et
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Adet Biber
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Tutam Karabiber
  • Şehriye Güveç Pilavı İçin:
  • 3 Su Bardağı Arpa şehriye
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Tutam Tuz
  • 4,5 Su Bardağı Kaynar Su
Şehriye Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Eti düdüklü tencerede kavurun.
  2. Ardından yağı, küp kesilmiş soğan ve biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Salçasını ve 2 su bardağı sıcak suyu ilave ederek pişmeye bırakın.
  4. Pilav için yağları tencereye aktarın.
  5. Eridiğinde arpa şehriyeleri ilave edip rengi dönene kadar kavurun.
  6. Suyunu ve tuzu ilave edip pişmeye bırakın.
  7. Demlenen pilava eti suyuyla birlikte ilave edin.
  8. Güzelce karıştırın ve güveç kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
  9. Şehriye güveç tarifiniz hazır. Afiyet olsun!
Portakal Sulu Pırasa

Portakal Sulu Pırasa

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
One Pan Pasta (Tek Tavada Makarna)

One Pan Pasta (Tek Tavada Makarna)

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Poğaça Ekmek

Poğaça Ekmek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Girit Usulü Fava

Girit Usulü Fava

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Süzme Mercimek Çorbası

Süzme Mercimek Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce