Şeftalili Tavada Kek
Hem karameli hem şeftalisiyle o kadar lezzetli bir kek ki... Favori kek tarifiniz olacağına eminim. Şeftalili tava keki karşınızda.
Şeftalili Tavada Kek Tarifi İçin Malzemeler
- Keki için:
- 1 Adet Yumurta
- 1/2 çay Bardağı şeker
- 1 çay Bardağı Süt
- 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 çay Bardağı Un
- Tabanı için:
- 1 çay Kaşığı (tepeleme) Tereyağı
- 3-4 Yemek Kaşığı şeker
- 1 Adet şeftali
- 1 Tutam Ceviz
Şeftalili Tavada Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce tavanın altını ve kenarlarını güzelce yağlamamız lazım. Üzerine bolca toz şeker serptikten sonra kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş şeftaliyi dizip cevizi de ekleyelim.
- Daha sonra kekimizi hazırlayalım. Yumurta ve şekeri uygun bir kapta çırpalım. Ardından sıvı yağ ve sütünü ilave edip karıştıralım. Son olarak un kabartma tozu ve vanilyasını da ekleyelim.
- Daha sonra yapmış olduğumuz kek hamurunu hazırlamış olduğumuz şeftalili tavaya dökelim ve ağzını kapatalım.
- Kısık ateşte kekin bir yüzü piştikten sonra diğer yüzünü de ters çevirip pişirmeliyiz. Ters çevirme işlemini bir kapak ya da tabak yardımı ile yapabilirsiniz.