Şeftali Tatlısı

2023-09-30 11:43:09 - Yemeklik.com.tr

Şeftali mevsimi dışında konserve şeftali dilimleri kullanarak da pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz hafif bir tatlı şeftali tatlısı tarifi. Tarifte yer alan kremayı farklı tatlılarda kullanmak da cabası.

Şeftali tatlısı tarifi yanı sıra Yemeklik.com.tr restoran özel çekiminde püf noktalarını şefinden öğrendiğimiz The Galliard tariflerini kendi mutfağınızda da hazırlamayı deneyebilirsiniz.

Şeftali Tatlısı Tarifi İçin MalzemelerŞeftali Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bol suda yıkayıp kabuğunu soyduğunuz şeftaliyi ortadan ikiye kesin. Çekirdeğini çıkardığınız şeftaliyi küçük boy bir sos tenceresine alın.
  2. Toz şeker, beyaz şarap, çubuk vanilya, çubuk tarçın, yıldız anason ve kakule ilavesiyle kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin.
  3. Tatlının kreması için; süt, un, nişasta, toz şeker, yumurta ve yumurta sarılarını küçük bir tencereye alıp bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  4. Malibu ve çubuk vanilya ilavesiyle aralarda karıştırarak kısık ateşte pişirin. Kıvam almaya başlayan kremaya ince ince doğranmış beyaz çikolatayı katıp kremanın sıcaklığıyla eritin. Soğuması için ocaktan alıp oda sıcaklığında bekletin.
  5. Soğuyan kremayı tereyağ ilavesiyle çırparak kabartın. Krema poşetine doldurup bir kenarda bekletin.
  6. İkiye böldüğünüz poşe şeftali dilimlerini arzu ettiğiniz bir top dondurma ilavesiyle sandviç haline getirerek çukur bir servis tabağına alın.
  7. Üzerine kavrulmuş file badem serpin. Şeftaliyi pişirdiğiniz şerbet karışımından ekleyip hazırladığınız krema ilavesi ve arzu ettiğiniz meyve dilimleriyle süsleyip bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi