Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #et

Sebzeli Yahni

Yahni, neredeyse dünyanın her köşesinde, her mutfağa, her kültüre kendini öyle güzel adapte etmiş ki, nereye giderseniz gidin, küçücük bir restaurantta bulursunuz bir yahni tarifi. Kimileri kişiselleştirmiştir. İnanmazsanız bakın linke, bazıları filmlerine bile konu etmiş bu minnoş yemeği.

Biz de bu sefer, bezelyeyi ve havucu ayıramadık etten. Bu güzel sebzeler ete gereken değeri verdi ve bezelyenin rengi, havucun tadı pek yakıştı kuşbaşı etlerin yanına. İşte görsel şölen!

Kış yemeği gibi gözükse de bezelyenin tam mevsimiyken yapıverin siz yahninizi, yanına da pilav. İşte hazırır bu akşama! Afiyet olsun.

Sebzeli Yahni Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 Gram Dana Kuşbaşı Eti
  • 2 Adet Havuç
  • 2 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Tane Karabiber
  • 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
Sebzeli Yahni Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tencereyi ısıtın ve tereyağını eritin. Kuşbaşı etleti kızgın yağda soteleyin.
  2. Havuçları ilave edin ve etle birlikte harlı ateşte kavurun.
  3. Bezelyeleri ilave edin. Kavurmaya devam edin.
  4. Domates salçasını ilave edin ve etlere iyice yedirin. Suyu, tuzu ve tane karabiberleri ekleyin.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 40-45 dakika pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Beyaz Peynirli Kabak

Beyaz Peynirli Kabak

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ekmek İçinde Omlet

Ekmek İçinde Omlet

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Büzme Börek

Büzme Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tereyağlı Çikolatalı Kurabiye

Tereyağlı Çikolatalı Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Elmalı Tahinli Muffin

Elmalı Tahinli Muffin

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce