Sebzeli Tencere Kebabı

2024-02-01 12:33:15 - Yemeklik.com.tr

Tencere yemeklerinin büyüsü malumdur; bereketi ile şaşırtır, tüm aileyi sofra başına toplar. Çok az malzeme bile kullansanız çıkan yemeğin miktarına her defasında hayret edersiniz. Yuva sıcaklığını hissettirir, beraber tercih edilen yancı lezzetler ile birlikte tüm ev hanesi bayram eder.

İşte bugün sizlere o sıcacık hissiyle ve mükemmel tadıyla bir tencere yemeği tarifi vereceğiz. Tencere dediğimize bakmayın, bu bir kebap adeta. Yanına tane tane tereyağlı pirinç pilavı veyahut bulgur pilavıyla bir ziyafet olacak bu yemeği sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.

Mutfaklara buyrun o zaman! Afiyet olsun!

Sebzeli Tencere Kebabı Tarifi İçin MalzemelerSebzeli Tencere Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Etinizi yıkayıp süzdükten sonra tencereye alın. Suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  2. Tencereye sıvıyağı, soğanları ve sarımsağı ekleyin. Soğanın rengi dönünce salçayı ilave ederek karıştırın.
  3. Patatesleri ve havuçları ekleyin, ardından da biberleri ilave edin.
  4. Tuz ve karabiberi ilave edin. 1 su bardağı kadar su ilave ederek kısık ateşte pişirin. Yemeğiniz patates ve havuçtaki nişastanın etkisiyle kıvamlı bir hal alacaktır. Bunu ve tüm malzemelerin piştiğini gördüğünüz zaman ocaktan alabilirsiniz.
  5. Yanına bir bardak ayran ile enfes olacak sebzeli tencere kebabınız hazır. Taze maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi