Sebzeli Kuzu Kol Sarma

2023-11-30 01:23:15 - Yemeklik.com.tr

Kuzu etinin enfes lezzeti ve özenle seçilmiş baharatların büyülü dokunuşuyla hazırlanan sebzeli kuzu kol sarma tarifi, özel sofralara uygun bir et yemeği. Bu tarif, görünümüyle de göz dolduran, lezzetiyle unutulmaz anılar biriktiren bir yemek deneyimi vaat ediyor.

Kuzu kolun marinasyonunda portakalın ferahlatıcı tadı, baharatların aroması ve konfit sarımsakların eşsiz dokusu bir araya geliyor. Ardından kuzu kol rulo şeklinde sarılıp, enfes bir lezzet yolculuğuna çıkarılıyor. Tütsülenmiş toz kırmızı biberin hafif yakıcılığı ve taze sebzelerin lezzetiyle bu yemek, sofranızı özel kılıyor.

Özel davetlerinizde veya sevdiklerinize sürpriz yapmak istediğinizde, bu tarif tam size göre. Afiyet olsun!

Sebzeli Kuzu Kol Sarma Tarifi İçin MalzemelerSebzeli Kuzu Kol Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kuzu kolu geniş bir tepsiye alın, içinde kalın olan kısımlara keskin bir bıçakla derin kesikler atın. Kuzu kolun üzerine portakal suyu, baharatlar, konfit sarımsakların iç kısımları ve zeytinyağı ekleyip masaj yapın.
  2. Kuzu kolun tüm yüzeylerine marinasyonun işlediğinden emin olduktan sonra tepsinin üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın. Kuzuyu 3 ila 12 saat arasında dinlendirin.
  3. Dolaptan çıkardığınız kuzu kolu kesik attığınız kısımlar içte kalacak şekilde rulo gibi sarın ve açılmaması için birkaç yerinden yanmaz ip ile bağlayın.
  4. Geniş ve büyük bir döküm tencereyi ocakta 4-5 dakika orta kısık ateşte ısıtın. Sıcak tencereye kuzu sarmayı koyun ve tüm yüzeyleri renk alana kadar çevire çevire mühürleyin.
  5. Kuzu sarma renk aldıktan sonra tencereye defne yaprakları, soğan ve sıcak suyu koyun. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte kuzuyu 1-1.5 saat pişmeye bırakın.
  6. Kuzu kol sarma yumuşamaya başladıktan sonra tencereye bütün halde soyulmuş patates ve havuçları da ilave edin. Bu aşamada bir tutam tuz ve ihtiyaç doğrultusunda sıcak su ilave edebilirsiniz. Sebzeli kuzu kol sarma hazır, afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi