Yemeklik.com.tr 7 ay önce
yemeklik #recel

Sarı Kiraz Reçeli

Kirazın bir de sarı olan cinsi ile nefis bir reçel tarifi hazırlıyoruz. Farklı reçel tarifleri denemek isteyenler malzemelerini hazırlasın. 

Renginin sarı olmasının en önemli püf noktası reçeli yaparken lekelenmiş sarı kiraz kullanmamak. Cam gibi rengiyle misafirlerinizden tam puan toplayacak reçel tarifi için buyurun mutfağa!

Sarı Kiraz Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kilogram Sarı Kiraz
  • 3 Su Bardağı Toz şeker
  • 1,5 Su Bardağı Su
  • 1/2 çay Kaşığı Limon Suyu
Sarı Kiraz Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sarı kirazları güzelce yıkayıp bir tencereye alın.
  2. Şekerle birlikte bir gece dinlendirip ertesi gün su ve limon suyunu üzerine ekleyip 1 saat kaynatın.

  3. Soğuduktan sonra kavanozlayın. Serin ve kuru bir yerde sarı kiraz reçelini muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Şeftalili Milföy Tart

Şeftalili Milföy Tart

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Köz Biberli Brokoli Mezesi

Köz Biberli Brokoli Mezesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Kremalı Mozaik Pasta

Kremalı Mozaik Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Zeytinyağlı Bahar Türlüsü

Zeytinyağlı Bahar Türlüsü

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Yulaf Sufle

Yulaf Sufle

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce