Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #hamur-isi

Şalgamlı Mantı

Rengiyle sizi mest edecek, tadıyla damağınızda uzun süre enfes bir tat bırakacak bir tarif karşınızda: Şalgamlı mantı! Yemek hazırlamak için uzun uzun vakit ayıramadığınızda başvurduğunuz hazır mantı lezzetini bir de böyle deneyin! Böylesi hem çok pratik hem de çok renkli.

Şalgamlı Mantı Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Litre Acısız şalgam Suyu
  • 1 Paket Mantı
  • Üzeri için:
  • 2 Diş Rendelenmiş Sarımsak
  • 4-5 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Yemek Kaşığı Mayonez
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Kuru Nane
  • 1 çay Kaşığı Toz Biber
  • 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
Şalgamlı Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir tencereye şalgam suyunu ilave edip mantıyla birlikte kaynatın.
  2. O kaynarken sarımsak, yoğurt, tuz ve mayonezi bir kasede karıştırın.
  3. Küçük bir sos tavasında da tereyağı eritip baharatları ekleyin ve kızdırın.
  4. Mantı piştikten sonra servis tabaklarına alın. Önce sarımsaklı yoğurdu, sonra da tereyağlı sosu üzerinde gezdirip servis edin. Afiyet olsun.
Fırın Poşetinde Kestane

Fırın Poşetinde Kestane

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kremalı Mantarlı Milföy Çanakları

Kremalı Mantarlı Milföy Çanakları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Karabuğday Patlağı

Karabuğday Patlağı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çilekli Pratik Cheesecake

Çilekli Pratik Cheesecake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fıstık Ezmeli Çikolata Bar

Fıstık Ezmeli Çikolata Bar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce