Salçalı Pırasa
2023-09-30 12:03:49 - Yemeklik.com.tr
Alışmışın biraz dışına çıkıp pırasayı bir de salçalı deneyin. Bayılacaksınız. Salçalı pırasa sebzeli yemeklerin en güzellerinden biri.
Salçalı Pırasa Tarifi İçin Malzemeler- 1 Adet Soğan
- 1 Adet Küçük Boy Kapya Biber
- 1 Adet Küçük Boy Yeşil Biber
- 2 Adet Havuç
- 6 Dal Pırasa
- 2 Yemek Kaşığı Pirinç
- 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- 1 çay Kaşığı Biber Salçası
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 500 Mililitre Kaynar Su
- Sebzelerimizi bol su ile yıkayalım. Kabuklarını soyalım. Soğan ve biberleri çok küçük olacak şekilde ince ince doğrayalım.
- Havuçların kabuklarını soyalım. Halka halka doğrayalım.
- Soyduğumuz ve yıkadığımız pırasaları da işaret parmağınızın yarısı kadar olacak şekilde uzun uzun doğrayalım.
- Tenceremize zeytinyağı ve tereyağını alıp ısınmasını bekleyelim.
- Isınan yağın içerisine soğan ve biberleri aynı anda ekleyip kavurmaya başlayalım.
- Soğan ve biberlerin rengi biraz dönünce halka halka doğradığımız havuçlarımızı ekleyip kavurma işlemine devam edelim.
- Rengi dönen sebzelerimizin üzerine salçaları ve baharatları ekleyip güzelce kavuralım.
- Doğradığımız pırasaları ekleyelim, güzelce karıştıralım. Kapağını kapatıp 5 dakika kadar harlı ateşte renginin dönmesini bekleyelim.
- Pırasaların rengi dönünce yavaş yavaş 500 ml sıcak su ekleyelim.
- 2 yemek kaşığı pirinci yıkayıp sıcak sudan hemen sonra ilave edelim. Karıştırıp kısık ateşte pişmeye bırakalım.