Salçalı Antrikot
2024-03-29 08:51:59 - Yemeklik.com.tr
Soğan ve domates sosuyla pişen ve ağızda dağılan etlerin tadıyla muhteşem bir tarif. Salçalı antrikot davet sofralarınız için geldi.
Salçalı AntrikotTarifi İçin Malzemeler- 500 Gram Dana Antrikot
- 1 Adet Büyük Boy Soğan
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- 2 Adet Büyük Boy Rendelenmiş Domates
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Kekik
- 1 çay Kaşığı Pul Biber
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Su Bardağı Sıcak Su
- Tencereye zeytinyağı alınıp etleri arkalı önlü 4 dakika pişirin. Sonra tabağa alın. Etlerin suyunu tabağa alın.
- Etleri pişirdiğiniz tencereye tereyağını alın ve ay ay doğranmış soğanları kavurun.
- Sarımsaklar ve baharatları da ekleyip kavurun. Etleri de üzerine koyun.
- Sosu için bir kaseye salça ve domates sosu, sıcak su, et suyunu alıp karıştırın. Tencereye koyup tuzunu ekleyin.
- Kısık ateşte etler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Salçalı antrikot hazır. Afiyet olsun.