Salatalık Turşusu

2023-09-17 01:07:29 - Yemeklik.com.tr

denildiğinde akla gelen ilk seçeneklerden olan ve hemen hemen herkesin sevdiği ekşi ve kütür kütür, uzun süre dayanan salatalık turşusu hazırlamak sanıldığı kadar zor değil.İyi seçilmiş kornişon salatalıklar, , içme suyu ve üzüm sirkesi kaliteli turşunun olmazsa olmazları. Gerisi de işin çeşnisi.

Tüm malzemeler geldiyse, şimdi sıra onu kavanozlara doldurmaya geldi. Kavanozlara doldurup, biraz da sabır ekledik mi işin içine enfes salatalık turşuları yoldalar, geliyorlar demektir. Yaz kış afiyetle tüketebileceğiniz bu enfes salatalık turşularının tarifinden bekleniyorsunuz hadi! Şimdiden ellerinize sağlık diyoruz.

Salatalık Turşusu Tarifi İçin MalzemelerSalatalık Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Salatalıkları güzelce yıkayın.
  2. Orta boy cam kavanoz içerisine salatalıkları dik olacak şekilde yerleştirin. Ara kısımlarına sarımsak koyun.
  3. Ardından üzerlerine hafifçe çıkacak kadar kaynatılıp soğutulmuş su ekleyin. Daha sonra salatalık turşusunun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve elma sirkesini koyun.
  4. Son olarak 1 çay kaşığı toz şeker ekleyin. Kavanozun kapağını sıkı bir şekilde kapatın. Tuz ve şekerin tam erimesi için 2-3 kere kavanozu ters çevirin. Hazırladığınız salatalık turşusunu 1-1,5 hafta serin bir yerde bekletin.
  5. Bu süre sonunda salatalık turşusunu kontrol edin, istediğiniz kıvama gelmiş ise tüketebilirsiniz. Açıldıktan sonra da buzdolabında saklayın. Turşunun rengi önce bulanık olacak, sonra bulanıklık dibe çöküp, suyu berraklaşacaktır. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi