Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #pogaca

Sakallı Poğaça

Pastane tezgahlarının gözdesi, sakallı ya da saçaklı poğaça olarak bilinen bol peynirli bu küçük , kahvaltı saatini çok seviyor. Rendelenmiş kaşar peynirini bol miktarda kullanıp sakal ya da saçakları artırmak, farklı peynir ve baharat karışımlarıyla değişik iç harçlar hazırlamak sizin elinizde.

en saçaklısı sakallı poğaça, diğer adıyla sakallı/saçaklı sandviç karşınızda. Haydi sizi hızlıca mutfağa alalım, lokma lokma tadına varalım!

Afiyet olsun.

Sakallı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru İçin:
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Adet Yumurta Beyazı
  • 1 Paket Instant Maya
  • 1/4 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 2 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • 5-6 Su Bardağı Un
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • Üzeri için:
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 2 Yemek Kaşığı Süt
  • İç harcı için:
  • 200 Gram Krem Peynir
  • 1/2 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
  • 1/2 Demet Maydanoz
Sakallı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hamuru için; un ve tuz hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve şeker eriyene kadar karıştırın.
  2. Yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamur kıvam almaya başladığında un eklemeyi bırakın. Unlanmış mutfak tezgahı üzerine aldığınız hamuru, mayanın aktive olması için bastırarak özleşene kadar yoğurun.
  3. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde ettiğiniz zaman üzerine temiz bir mutfak beziyle ya da streç filmle kapatın. Hazırladığınız hamuru oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin.
  4. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tezgah üzerinde yuvarlayın, kenar kısımlarını hafifçe uzatıp şekil verin.
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine aralıklı olarak yerleştirin.
  6. Yumurta sarısını sütle çırptıktan sonra hamurların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
  7. Fırından çıkan poğaçaları kısa bir süre dinlendirdikten sonra orta kısımlarından uzunlamasına kesin.
  8. İç harcı hazırlamak için; labne peynirini küçük bir kapta karıştırın. Maydanozu incecik kıyın. Uzun ince parçalar halinde rendelenmiş kaşar peynirini bir tabağa alın. Poğaçaların içini yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar labne peyniriyle doldurun ve ağzını da hafifçe peynire bulayın.
  9. Labneli iç harçla doldurduğunuz poğaçaları rendelenmiş kaşar peynirine ve kıyılmış maydanoza batırın.
  10. Afiyet olsun!
Corn Flakes Kaplamalı Nohut Köfte

Corn Flakes Kaplamalı Nohut Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Jambonlu Ekmek Dilimleri

Jambonlu Ekmek Dilimleri

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Biscotti

Biscotti

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kahvaltılık Peynirli Pancake

Kahvaltılık Peynirli Pancake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Nohutlu Pırasa

Nohutlu Pırasa

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce