Safranlı Mantarlı Pilav

2023-10-08 22:03:39 - Yemeklik.com.tr

Et ve tavuk yemeklerinin vazgeçilmez yancısı şüphesiz ki pilavdır. Bu tarif pilavın bol proteinli hali. Mantar ve safranın nefis uyumuna en ön sıradan şahit olmaya hazır mısınız?

Şimdi pirinçlerinizi sıcak suya koyun ve tarifimizi okuyun. Bu tarifi bu akşam yapmanız için sebebiniz çok.

Görsel şölen yaşatacak bu tarif lezzetiyle de adından çok bahsettirecek cinsten. Bizden söylemesi. Afiyetler olsun.

Safranlı Mantarlı Pilav Tarifi İçin MalzemelerSafranlı Mantarlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pirinçleri tuzlu sıcak suda bekletin.
  2. Mantarları nemli bezle silerek üzerlerindeki toprak kalıntılarını temizleyin.
  3. Mantarları ince ince doğrayın.
  4. Margarini eritin ve mantarları soteleyin.
  5. Sotelenen mantarlara suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.
  6. Sıcak suyu yavaş yavaş ilave edin. Tuz, toz şeker ve safranı ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 10-15 dakika pişirin ve demlenmesi için ocaktan alarak tencerenin kapağını açarak pilavın üzerine temiz bir bez koyun. Kapağı kapatın ve 10 dakika demleyin.
  7. Frenk soğanlarını ince ince kıyın.
  8. Demlenen pilavı servis tabağınıza alın ve frenk soğanlarıyla süsleyerek servis edin. İşte bu kadar. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi