Yemeklik.com.tr 11 ay önce

Sade Yağ

Son zamanlarda yediğimizi içtiğimiz her şeyin üzerine oturup uzun uzadıya kafa patlatıyoruz. Ama hem uzmanların bizi yönlendirmesiyle, hem de sağlıklı yağlara verilen önemle daha çok sarıldık zeytinyağına, tereyağına. Eksik etmedik sofralarımızdan. Şimdi de sizlere onlardan çok daha sağlıklı, lezzeti kat ve kat şahane bir yağdan, sade yağdan bahsedeceğiz.

Daha öncesinde faydalarından tutun, tarihine kadar sizlere sade yağı anlatmıştık. Bknz: Şimdi ise bu kadar faydalı bir yiyeceğin tarifini anlatalım sizlere. Tatlılarınızda, yemeklerinizde kullanıp, afiyetle tüketeceğiniz bu yağın sırrı, bildiğimiz tereyağını yeniden kaynatmaktan ve en saf haline getirmekten geçiyor.

Detayları için sizi tarifimize alalım.

Sade Yağ Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kilogram Tereyağı
Sade Yağ Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir tencerenin içerisine tereyağını alın ve ocağın altını kısık ateşte açın.
  2. Tereyağı eridikçe  üzerinde beyaz tortular birikmeye başlayacaktır. Karıştırarak yanmamasını sağlayın.
  3. Bu şekilde yaklaşık olarak 1 saat kadar karıştırarak kaynatmaya devam edin.
  4. Sürenin sonunda tereyağının köpük köpük kaynadığını ve tortuların dibe çöktüğünü göreceksiniz.
  5. Tortular tamamen dibe çöküp su buharlaştığında ocaktan alın.
  6. Oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin.
  7. Ardından tülbentten geçirin ve bir kavanoza aktarın. Bir kabın içinde ağzı kapalı bir biçimde muhafaza edin.
3 Katlı Muhallebili Muzlu Pasta

3 Katlı Muhallebili Muzlu Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Izgara Hindi Fileto

Izgara Hindi Fileto

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Düdüklüde Kolay Ayva Reçeli

Düdüklüde Kolay Ayva Reçeli

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Sarımsaklı Spagetti

Sarımsaklı Spagetti

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Yeşil Soğanlı Çin Gözlemesi

Yeşil Soğanlı Çin Gözlemesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce