Sade Açma

2023-09-21 10:13:30 - Yemeklik.com.tr

Pamuk kadar yumuşak bir açma yapalım hadi. Bu sade açma kahvaltılara da çay saatlerine de çok yakışacak. Hemen denemek için o zaman mutfağa.

Afiyet olsun!

Sade Açma Tarifi İçin MalzemelerSade Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle 2 çay bardağı ılık su, maya, şekeri bir kapta karıştırıp 10 dakika kadar mayanın aktifleşmesini bekleyin.
  2. Daha sonra kalan 1 çay bardağı su ve geri kalan un harici diğer malzemeleri içine ekleyip karıştırın.
  3. Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
  4. 1 buçuk saat mayalanmaya bırakın.
  5. 1 buçuk saat sonra mayalanan hamurları cevizin büyüklüğünden biraz daha büyük parçalara ayırın.
  6. Ayırdığınız hamurları rulo haline getirin.
  7. Hepsini teker teker elinizle ile açıp arasına tereyağ veya margarin sürüp rulo haline getirin. Hepsini bu şekilde yaptıktan sonra 30 dakika dinlenmeye bırakın.
  8. Dinlenen hamur parçalarından 2 tane alıp birbirine dolayın ve açma şekli verin.
  9. Hazırladığımız açmaları varsa vaktiniz tepside bir yarım saat bekletin.
  10. Fırına atmadan önce yumurta sarısı karışımını sürüp isteğe göre susam ve çörek otu serpin.
  11. 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  12. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi