Sade Açma
2023-09-21 10:13:30 - Yemeklik.com.tr
Pamuk kadar yumuşak bir açma yapalım hadi. Bu sade açma kahvaltılara da çay saatlerine de çok yakışacak. Hemen denemek için o zaman mutfağa.
Afiyet olsun!
Sade Açma Tarifi İçin Malzemeler- Açma için:
- 3 Büyük çay Bardağı ılık Su
- 2 çay Bardağı ılık Süt
- 2 Yemek Kaşığı Kuru Maya
- 1,5 Yemek Kaşığı Toz şeker
- 1,5 Yemek Kaşığı Tuz
- 2 Adet Yumurta Akı
- 2 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 12 Su Bardağı Un
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- Üstü için:
- 2 Adet Yumurta Sarısı
- 1 çay Kaşığı şeker
- 2 çay Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Tatlı Kaşığı Susam Ve çörek Otu Karışımı
- Öncelikle 2 çay bardağı ılık su, maya, şekeri bir kapta karıştırıp 10 dakika kadar mayanın aktifleşmesini bekleyin.
- Daha sonra kalan 1 çay bardağı su ve geri kalan un harici diğer malzemeleri içine ekleyip karıştırın.
- Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
- 1 buçuk saat mayalanmaya bırakın.
- 1 buçuk saat sonra mayalanan hamurları cevizin büyüklüğünden biraz daha büyük parçalara ayırın.
- Ayırdığınız hamurları rulo haline getirin.
- Hepsini teker teker elinizle ile açıp arasına tereyağ veya margarin sürüp rulo haline getirin. Hepsini bu şekilde yaptıktan sonra 30 dakika dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen hamur parçalarından 2 tane alıp birbirine dolayın ve açma şekli verin.
- Hazırladığımız açmaları varsa vaktiniz tepside bir yarım saat bekletin.
- Fırına atmadan önce yumurta sarısı karışımını sürüp isteğe göre susam ve çörek otu serpin.
- 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
- Afiyet olsun!