Rum Kurabiyesi
2023-09-30 10:38:57 - Yemeklik.com.tr
Mis gibi tereyağı kokan, ağızda dağılan Rum kurabiyelerini bilir misiniz? Bilmiyorsanız daha fazla şey kaçırmadan sizi hemen onla tanıştıralım. Bu lezzeti bilenlerse hemen''Olsa da yesek'' dediler bile. Şöyle mis kokusuyla bu tatlı kurabiyeler çay yanına çok nefis bir eşlikçi olacaktır.
İçinde kavrulmuş bademlerin nefis tadı da var. Kavala kurabiyesinin kardeşi diyebiliriz ama Rum kurabiyesi daha pratik hazırlanıyor.
Malzemeleri çıkarın hadi! Harika kurabiyeler yapıyoruz.
- 200 Gram Oda Sıcaklığında Tereyağı
- 1 çay Bardağı Pudra şekeri
- 1 Adet Yumurta
- 3 Su Bardağı Un
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 çay Bardağı Kavrulmuş Badem
- Üzeri için:
- 5 Yemek Kaşığı Pudra şekeri
- Tereyağı ve pudra şekerini güzelce çırpın.
- Ardından diğer malzemeleri ilave ederek yoğurmaya baslayın.Unu mutlaka kontrollü şekilde ekleyin.
- Hamur kıvam alınca badem kırıklarını da içine ilave edin.
- Ben dondurma kaşığı ya da elinizlr ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp fırın tepsisine dizin.
- 180 derecede altı hafif kızarana kadar yaklaşık 20 -25 dakika pişirin.
- Fırından alıp bir süre dinlendirin.
- İlk sıcağı cıkınca üzerine pudra şekeri serpin.
- Ardından servis edin. Afiyetler olsun.