Rulo Mantı

2023-09-21 10:11:52 - Yemeklik.com.tr

Yarım saatte hazırlanan pratik bir mantı karşınızda. Rulo mantı tarifiyle çok kolay ve hızlı mantılar yapabilirsiniz. Üstelik çok da lezzetli. (Normalde mantı hamuruna sıvı yağ girmiyor, ama bence çok daha lezzetli oluyor).

Rulo Mantı Tarifi İçin MalzemelerRulo Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir kabın içine yumurtaları, tuzu, sıvı yağı, suyu ve azar azar unu ekleyip bir hamur yoğuruyoruz. Hamurumuzu 15-20 dakika dinlendiriyoruz.
  2. İç harcı için kıymayı, rendelenmiş soğanı, tuz, karabiber ve naneyi ekleyip yoğuruyoruz.  
  3. Dinlenmiş olan hamurumuzu iki parçaya bölüp beze yapıyoruz. Bir bezeyi alıp tezgahımıza un serpip hamuru merdane ile açıyoruz.
  4. Açtığımız hamuru 3-4 cm genişliğinde şerit şekline kesiyoruz ve ortalarına kıyma harcımızı yerleştiriyoruz. Her bir hamuru rulo yapıp kapatıyoruz. Ruloları yan yana dizip 1-2 cm büyüklüğünde kesiyoruz.
  5. Mantılarımızı bir birine yapışmaması için hafif un serpiştiriyoruz. İkinci bezeyi de aynı şekilde yapıyoruz. Kaynamış tuzlu suda rulo mantılarımızı haşlıyoruz.
  6. Üzeri için, sarımsaklı yoğurt ve kırmızı toz biberi tereyağda kızdırıp üzerine gezdiriyoruz. İsteğe göre nane serpiştirip servis ediyoruz.

Daha Fazla Gönderi