Romen Çorbası

2023-09-20 19:02:01 - Yemeklik.com.tr

Dünya mutfağından lezzetlere sofrasında sık sık yer verenler, farklı tatlar arayanlar için bu kez Romanya'ya gidiyoruz. Meşhur romen çorbası için öncelikle mini mini köfteler hazırlıyoruz. Daha sonra tencerede havuçları soteleyip krema ve yoğurt ile buluşturuyoruz. Ardından tencereye köfteler dahil oluyor. Son olarak ocaktan almadan önce eklenen kornişon salatalık turşuları da farklı bir tat veriyor çorbamıza.

Haydi mutfağa geçelim, çorba tarifimiz için hazırlıklara başlayalım!

Romen Çorbası Tarifi İçin MalzemelerRomen Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Çorbanın köfteleri için kıyma ve baharatları güzelce yoğurun ve misket köfte büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
  2. Hafif yağlanmış tavada köfteleri pişirip kenara alın.
  3. Tencereye tereyağı ve unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından havuçları ekleyip kavurun.
  4. Krema ve yoğurdu bir kasede çırpın.
  5. Çorbaya sıcak suyunu ve tuzunu ekleyip 5 dakika pişirin.
  6. Ardından krema ve yoğurt karışımında birkaç kepçe çorba suyundan katıp güzelce karıştırın ve çorbaya yavaş yavaş ekleyip sürekli karıştırın.
  7. Ardından köfteleri ekleyip 15 dakika pişirmeye bırakın. Ocaktan almadan önce küp doğranmış kornişon turşuları ekleyin.
  8. Arzuya göre üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi