Rokoko

2023-09-20 19:10:55 - Yemeklik.com.tr

Aslında bizimki bir parça kolay rokoko tarifi. Rokoko hazırlamanın bir yöntemi daha var aslında, çiğ kremayı pudra şekeriyle çırptıktan sonra tarifte yer alan tüm malzemeleri bir araya getirebilirsiniz. Servis esnasında üzerine gezdirdiğiniz çikolata sos ve dondurmayı da katabilir, baton ya da yuvarlak bir kalıba aldığınız tatlıyı buzdolabında 3-4 saat dondurduktan sonra dilim dilim/ kaşık kaşık servis edebilirsiniz. Kuru yemiş parçaları eklemekten sakınmayın rokokoya. Bisküvi yerine kek kullanın arzuya göre, kakaoyu sakınmayın ondan. Tatlı yiyip tatlı tatlı konuşun.

Peki siz nasıl bilirsiniz rokokoyu? Dondurmalı tatlıları yaz kış demeden yer misiniz mesela? Tarifte yer aldığı gibi işinizi kolaylaştıracak kek dilimleri mi kullanırsınız yoksa bisküvi kullanmayı mı tercih edersiniz? Yazın lütfen, merak ediyoruz.

Rokoko Tarifi İçin MalzemelerRokoko Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. 23 cm'lik bir kelepçeli kalıba yağlı kağıt koyun ve kelepçeyi kapatın. Bisküvileri rondodan geçirin.
  2. Üzerine süt ekleyip iyice karıştırın.
  3. Kelepçeli kalıbın tabanına yayıp buzdolabında soğumaya bırakın.
  4. Krema, vanilin  ve pudra şekerini bir kaba alın.
  5. Mikserin en yüksek ayarında kıvam alana ve hacmi 2-3 katına gelene dek çırpın.
  6. Üzerine bezeleri ufaltarak ilave edin.

  7. Spatula yardımıyla iyice karıştırın. Buzdolabından çıkardığımız bisküvinin üzerine dökün.
  8. Üzerine de fındık kırığını yayın ve elimizle hafif bastırarak kremaya yapışmasını sağlayın. Buzluğa kaldırarak en az 3 saat soğutun. Dondurmayı 2 yağlı kağıt arasına alıp merdaneyle inceltin ve donan harcın üzerine koyun. Buzlukta bu şekilde 1 gece dinlendirin.
  9. Ertesi gün çıkarıp oda sıcaklığında biraz bekletin. Üzerine çikolata eritip süsleyin ve servis edin. Afiyetler olsun.

Daha Fazla Gönderi