Reçelli Kuru Pasta

2023-09-21 10:43:25 - Yemeklik.com.tr

Çay ve kahvenin yanında güle oynaya atıştırılabilecek kuru pastayı kim sevmez? Kim istemez? Reçelli kuru pasta tarifi de tam olarak böyle bir şey. Tereyağı ilavesiyle hazırlanıp kıyır kıyır ağızda dağılan bir kurabiye hamuru hazırlıyorsunuz öncelikle. Minnak kuru pastalar hazırlamak için tercihen iki eşit parçaya böldüğünüz hamurları merdane yardımıyla açıyorsunuz. Pizza dilimleyicisi yardımıyla üçgen şeritlere bölüyorsunuz öncelikle. Taneleri küçük küçük doğranan reçel işte tam da burada devreye giriyor. Hamurlara sürülüp rulo rulo sarılıyor. Önceden ısıtılmış fırında hafif bir renk alana kadar pişiyor. Pudra şekeriyle buluşup afiyetle yeniyor. Kahve buna bayılıyor, çay seviniyor.

Tarifi deneyenlerden kullandıkları favori reçeli paylaşmalarını rica ediyoruz. Şimdiden afiyetler o halde.

 

Reçelli Kuru Pasta Tarifi İçin MalzemelerReçelli Kuru Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın. Yoğurt, pudra şekeri, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilya özütü ilavesiyle karıştırın.
  2. Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ekleyip toparlanıp kıvam alana kadar hamuru yoğurmaya başlayın.
  3. Özleşip kıvam alan hamuru iki eşit parçaya bölüp hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde merdane yardımıyla açın. Üçgen şeklinde 8 eşit parçaya bölün. Diğer hamur bezesine de aynı işlemi uygulayın.
  4. Üçgen hamurların geniş kısımlarına reçel sürüp rulo şeklinde sarın. Çok fazla sıkmadan ve bastırmadan sardığınız hamurları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında, çok hafif bir renk alana kadar pişirin. Fırından çıkartıp oda ısısında dinlendirdiğiniz rulo kuru pastaları üzerlerine pudra şekeri eleyip sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi