Ramazan Güveci
2023-09-30 12:03:49 - Yemeklik.com.tr
Evimizde özellikle ramazan ayında annemin sıklıkla yaptığı, tadına bayıldığımız güvecini bu kez ben yaptım ve bu güzel lezzeti sizlerle paylaşmak istedim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Ramazan Güveci Tarifi İçin Malzemeler- 3 Adet Büyük Boy Patates
- 3 Adet Soğan
- 7-8 Adet çarliston Biber
- 4-5 Adet Kapya Biber
- 1 Kilogram Dana Eti
- 1 Su Bardağı Bezelye
- 1/4 Demet Maydanoz
- 5-6 Diş Sarımsak
- 1-2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- Sosu için:
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 2-3 Su Bardağı Su
- 1 çay Kaşığı Pul Biber
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Kimyon
- 1 çay Kaşığı Tuz
- Tüm malzemeleri orta büyüklükte doğrayalım ve geniş bir kaba alalım.
- Derin bir kasede salçalı sosumuzu hazırlayalım.
- Hazırladığımız salçalı sosumuzu malzemelerimizin üzerine döküp güzelce harmanlayalım.
- Güveç tenceremizinin tabanına kemiklerimizi dizelim.
- Kemiklerin üzerine hazırladığımız güveç karışımını ekleyelim.
- Üzerine ufak ufak dilimlediğimiz tereyağlarımızı ekleyelim.
- Güveç tenceremizin üzerini yağlı kağıt ve folyoyla kapatalım.
- Güvecimizi ocağımızın orta gözüne alıp yine orta ateşte yaklaşık 2,5-3 saat kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.