Puf Puf Kabaran Poğaça

2023-09-17 00:08:57 - Yemeklik.com.tr

Püf noktalarını uygulayınca kocaman kabaran ve yerken ağızda eriyen nefis mı yapmak istiyorsunuz? İşte bu tarif tam aradığınız gibi!

Kuru maya ile hazırlanan bazı , bazen mayalama sırasında yeterince kabarmayabiliyor. Bunun sebebi püf noktalarından bazılarını kaçırmamızdan kaynaklanıyor. Eğer malzemeler oda sıcaklığında olursa kabarmaması imkansız. Mayanın aktif hale gelmesi için sıcaklık bu noktada önemli bir faktör oluyor.

Dilerseniz tüm püf noktalarını verdiğimiz, anlatımlı video imizi izleyin, puf puf kabaran mayalı poğaçaların yerken evdekileri nasıl mutlu ettiğinin keyfini çıkarın. Şimdiden ellerinize sağlık!

Puf Puf Kabaran Poğaça Tarifi İçin MalzemelerPuf Puf Kabaran Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Unun içerisine kuru mayayı ilave edin ve unu havalandırarak güzelce karıştırın.
  2. Kasenin ortasına bir çukur açın ve ılık sütü ilave edin.
  3. Su, sıvı yağ, toz şeker ve tuzu da ilave ettikten sonra hamur, pürüzsüz ve ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
  4. Üzerini hava almayacak şekilde streç film ile kapatıp 30 dakika kadar mayalandırın.
  5. Hamur mayalandıktan sonra limon büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlak bir şekil verin ve yassılaştırın.
  6. Hamurun tam ortasına rendelediğiniz kaşar peynirinden bir miktar yerleştiriyorum ve malzeme taşmayacak şekilde hamuru büzerek kapatın.Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine, az önce büzdüğünüz kısım altta kalacak şekilde yerleştirin.
  7. Tüm poğaçaları tepsiye yerleştirdikten sonra üzerilerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş ve susam serpiştirin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 ila 25 dakika arası, üzerileri kızarana kadar pişirip sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Daha Fazla Gönderi