Pratik Şekerpare
Pastane lezzetinde ve kıvamında şekerpareyi evinizde de yapabilir, gönülleri bir kez daha fethedebilirsiniz. Bir kez yaptıktan sonra yemeye doyamayacak, tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz.
Pratik Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- Hamuru için:
- 400 Gram Un
- 60 Gram Irmik
- 200 Gram Margarin
- 120 Gram Pudra şekeri
- 10 Gram Kabartma Tozu
- 2 Adet Yumurta
- 2 Gram Vanilin
- Şerbet için:
- 600 Mililitre Su
- 450 Gram şeker
- 1/4 Adet Limon
Pratik Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Malzemeleri bir kaba alın ve homojen kıvam alana kadar yoğurun.
- Yaklaşık 30 gramlık parçalara bölün. (yukarıdaki ölçülerle 28-30 adet elde ediyorsunuz)
- Şekil verdikten sonra tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp fındık koyun.
- 190 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
- Bir tencereye su ve şekeri alıp güzelce karıştırın, limonu ekleyip kapağı kapalı olarak kaynatın. Kaynayınca altını söndürün, kapağı kapalı şekilde bekletin.
- Fırından çıkan şekerparelerin ilk sıcağının geçmesi için 1-2 dakika bekleyin, sonrasında şerbetini verin.
- Tepsinin üzerini yağlı kağıt ile kapatıp 40-45 dakika dinlendirin. Afiyet olsun.