Pratik Kıymalı Barbunya

2023-09-17 00:53:25 - Yemeklik.com.tr

Kışlık hazırlık yaparken buzluğa kaldırmayı sevdiğimiz birisi de barbunya. Hafifçe haşlayarak ya da akşamdan suda bekleterek buzluğa kaldırdığımız kışın değerlendirmenin en güzel ve pratik yollarından birisini hazırladık sizler için. Kıymalı barbunya tarifimiz düdüktü tencerede hazırlanıyor. Hem vakitten kazanıyor hem de kışlık barbunyalarımızdan faydalanıyoruz.

Biz kıymalı olarak hazırladık fakat dilerseniz kıymasız da hazırlayabilirsiniz. İçine nohut, bulgur gibi farklı veya tahıllar ekleyerek zenginleştirebilirsiniz. Sevilen sulu yemeklerin başında gelen barbunyayı bu kez bizden deneyin!

Pratik Kıymalı Barbunya Tarifi İçin MalzemelerPratik Kıymalı Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğanın yarısını kesip yemeklik doğrayın ve çok az yağ ekleyerek düdüklü tencerede kavurun. Üzerine doğranmış domates ve barbunyaları ekleyip kapağını kapatın. Düdük çıktıktan sonra 6 dakika pişirin.  
  2. Kıymayı, kalan soğanı ve baharatları ayrı bir tavada kavurun. Pişen barbunyaları tencereden alarak kıymayın üzerine ekleyin ve bir taşım kaynatıp servis edin.

Daha Fazla Gönderi