Pratik Ispanaklı Kiş
Her öğüne yakışacak enfes bir pratik ıspanaklı kiş tarifim var. Denemeyen herkes pişman olacak
Pratik Ispanaklı KişTarifi İçin Malzemeler
- 300 Gram Un
- 150 Gram Tereyağı
- 2 Adet Yumurta
- 50 Ml. Soğuk Su
- 10 Gram Tuz
- Pratik Ispanaklı Kiş İç Harcı İçin:
- 800 Gram ıspanak
- 1 Adet Kuru Soğan
- 20 Ml. Ayçiçek Yağı
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
- 1 çay Kaşığı Tuz
- Pratik Ispanaklı Kiş Sosu İçin:
- 2 Adet Yumurta
- 200 Ml. Krema
- 1/2 çay Kaşığı Tuz
- Pratik Ispanaklı Kiş Üzeri İçin:
- 100 Gram Kaşar Peyniri
Pratik Ispanaklı KişTarifi Nasıl Yapılır?
- Un elenir ortası havuz şeklinde açılır. Diğer malzemeler eklenir karıştırılır. Hamur haline gelince 20-25 dakika buzdolabında dinlendirilir.
- Kuru soğan küçük küçük doğranır. Ispanaklar uzun ince doğranır. Tavaya yağ konur soğanlar kavrulur. Ardından ıspanaklar eklenir sotelenir, baharatlar ve tuz eklenir.
- Sosu için bütün malzemeler bir kapta çırpılır. Kaşar peynir rendelenir.
- Hamuru açmak için tezgaha un serpilir ve açılır. Tart kalıbı yağlanır. Tart kalıbına yerleştirilir. Tabanına çatal ile delikler açılır.
(Tart kalıbı 26 cm.)
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika ön pişirme yapılır. İçine harcı konur. Sos dökülür. 20-25 dakika da bu şekilde pişirilir.
- Fırından çıkmaya yakın üzerine kaşar peynir rendesi konur. Fırından çıkınca 5-10 dakika dinlendirilir. Dilimlenir ve servis edilir. Afiyet olsun!