Pratik İncirli Pasta

2024-08-20 19:20:06 - Yemeklik.com.tr

İncir ve çikolatanın uyumuna bayılıyorsanız, bu incirli pasta tarifim tam size göre! Yumuşacık, nemli kakaolu bir kekin katmanları arasında taze incir, bal ve cevizle hazırladığım enfes bir dolgu var. Üzerine ise labne ve pudra şekeri ile hafif bir krema sürüp, son dokunuş olarak taze incir dilimleri ve bal ile süslüyorum. Her lokmada ağızda dağılan, dengeli bir tat sunan bu pastayı denemeden geçmeyin. Misafirlerinizi etkilemek ya da kendinizi şımartmak için mükemmel bir seçim!

Pratik İncirli PastaTarifi İçin MalzemelerPratik İncirli PastaTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kek için geniş ve büyük bir kasenin içine şeker hariç bütün kuru malzemeyi eleyin. Şekeri de ekleyip çırpma teli ile karıştırın. Ardından sırası ile yumurtaları, sütü ve sıvı yağı da ekleyip karıştırın. Karışıma son olarak sıcak kahveyi de ekleyin ve pürüzsüz olana kadar havalandırmadan karıştırın.
  2. Önce yağlanıp unlanmış aynı boyda iki adet kelepçeli kalıba harcı paylaştırın. İki kalıp yoksa tek kalıpta da pişirebilirsiniz. Fırında kalma süresini uzatmanız gerekecektir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kekleri 30-35 dakika pişirin.
  3. Pişen kekleri oda sıcaklığında 2 saat kadar soğumaya bırakın.
  4. Krema için labneyi, pudra şekeri ve vanilin ile karıştırın. Fazla incelmemesi için karıştırma işlemini kısa bir süre yapın. Kremayı sıkma torbasına alabilirsiniz.
  5. İç harcı için incirlerin kabuklarını alıp bir kaseye koyun. İncirlerin üzerine bal koyup çatalla ezin ve son olarak iri kıyılmış cevizleri de ekleyip karıştırın.
  6. Kekler soğuduktan sonra üstlerinde kabarık kısımları varsa bıçakla kesip düzleyin. İlk kat kekin kenarlarına halka şeklinde labne kreması sıkın ve ortasına incirli karışımı doldurun. Diğer keki de üzerine kapatıp hafifçe bastırın. Kenarlardan akan kremayı bıçak ya da spatula ile sıvayın.
  7. Pastayı buzdolabında bir saat dinlendirin. Dinlenen pastanın üzerine kalan kremayı sıkıp üstlerine incir dilimleri yerleştirin ve son olarak bal gezdirin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi