Pratik Gnocchi
2023-09-17 02:00:01 - Yemeklik.com.tr
Mantının patates hali ile tanışın. Karşınızda: Pratik gnocchi tarifi. Hazırladıktan sonra favori lezzetlerinizden biri olacak tarifimiz için sizleri mutfağa kadar alalım.
Pratik Gnocchi Tarifi İçin Malzemeler- 4 Adet Patates
- 2 Su Bardağı Un
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 1 Su Bardağı Domates Püresi
- 1 Avuç Kuru Fesleğen
- 2 çay Kaşığı Sarımsak Tozu
- 1,5 Yemek Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Kişniş Tozu
- 1,5 çorba Kaşığı Zeytinyağı
- 100 Gram Mozzarella Peyniri
- 50 Gram Kaşar
- Patatesleri haşla ve kabuklarını soyarak geniş bir kaba alın ve ezin.
- Pürüzsüz hale getirilen patateslerin ortasını açın, bir çimdik tuz ve yumurta sarısını ekleyin. Sonrasında yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmaz ama yumuşak bir hamur kıvamına getirin.
- Hamuru 1 parmak kalınlığında kesin.
- Kestiğin parçaları un yardımı ile ince uzun hale getirin. İnce uzun her bir parçayı 1,5 parmak kalınlığında küp küp kesin.
- Kesilen küpleri çatal yardımı ile üzerilerini çizin.
- Şekillenen gnocchileri hafif unlayın. Bir yanda suyu kaynatın ve gnocchileri 1 kaşık tuzla haşlayın. Gnocchiler suyun yüzeyine çıkınca süzgeçle alın.
- Geniş bir tavada zeytinyağı sarımsak tozu ve tuzu kızdır ve toz kişniş ile birlikte domates püresini pişirin. Sosu açmak için 1 kepçe gnocchileri kaynattığınız sebze suyundan ilave edin.
- Sosun içine gnocchileri ekleyin ve çevirin.
- Tüm gnocchilerin soslandığına emin olduktan sonra peynirleri ilave edin ve Gnocchilerin şekillerine zarar vermemek için yumuşak hareketler ile çevirin.
- Peynirler akışkan hali alınca yemeği üzerine fesleğen ilave ederek servis edebilirsin.