Pratik Cevizli Baklava
Hazır yufkadan, bol tereyağlı, cevizli baklava yapıyoruz. Evde yapabileceğiniz en kolay şerbetli tatlılardan biri. Şimdiden afiyet olsun.
Pratik Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 800 Gram Baklavalık Yufka
- 350 Gram Tereyağı
- 2 Su Bardağı Ceviz Içi
- Şerbeti için:
- 4 Su Bardağı şeker
- 5 Su Bardağı Su
- 2-3 Damla Limon
Pratik Cevizli Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- En başta şerbet yapmakla başlayın. Şeker ve suyu uygun bir tencereye alıp kaynatın ardından limon suyu damlatın.
- Kaynatığınız şerbeti ocaktan alın ve buzdolabına kaldırın.
- Tereyağını uygun bir kapta eritin.
- Yufkalarımıza uygun bit tepsiye öncelikle tereyağı sürün .
- Ardından her kata tereyağı sürerek yufkaların yarısına geldiğinizde içerisine çekilmiş cevizi yerleştirin.
- Kalan yufkaların da her katını tereyağlayın ve dilimleyip kalan tereyağını üzerine gezdirin.
- 180 derecede kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkardığınız baklavayı ilk buharı çıkınca şerbetleyin.
- Tatlımız hazır, afiyet bal şeker olsun.