Pratik Bisküvili Tavuk Göğsü

2023-09-17 00:54:48 - Yemeklik.com.tr

Aynı zamanda yalancı bisküvili tarifi olarak da bilinen pratik bisküvili tavuk göğsü tarifi, tarifleri arasından en sevilenlerden biri şüphesiz! Katmanlarındaki ve üstündeki renk renk petibör bisküviler hem doku, hem tat, hem de gözlere şenlik bir sunum katıyor! "Ben bu kadar yiyemem" diyenler de arzularına göre sunumlarına vişne, ahududu gibi ekşi meyveler ekleyip tatlı-ekşi dengesini zevklerine göre ayarlayabilirler.

Çay saatlerinde ve davet sofralarında gerek lezzetiyle, gerek sunumuyla yiyenlerden tam puan alacak bu enfes ve pratik bisküvili tavuk göğsü , yumuşacık kıvamıyla kalpleri de fethedecek

Pratik Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi İçin MalzemelerPratik Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tereyağını bir tencerede eritin. Unu ekleyip iyice kabarana kadar karıştırın.
  2. Çırpıcıyla sürekli karıştırarak sütü tencereye ekleyin.
  3. Şekeri ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
  4. Kaynadıktan sonra vanilini ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın.
  5. Bir borcam veya fırın kabının dibine sade petibörleri dizin.
  6. Üzerlerinde kepçe yardımıyla muhallebiden bir katman dökün
  7. Kakaolu petibörleri üzerine dizin.
  8. Bu işlemi, malzemeler bitene kadar tekrarlayın.
  9. En üstteki muhallebi katmanına, rondodan çekilmiş petibörleri, sırayla çapraz şeritler halinde ekleyin.
  10. Buzdolabında 4 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.
  11. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi