Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Portakallı Zeytinyağlı Brüksel Lahanası

Bugün ben zeytinyağlı brüksel lahanası yaptım. Peki siz sever misiniz? Ne sıklıkla tüketirsiniz?

Minyatür lahanalarla çoğumuzun arası iyi değil biliyorum. Oysa ki sağlımıza yararlı pek çok vitamin ve minerali bünyesinde barındırıyor.

İster zeytinyağlı, ister etli, isterseniz fırında ya da bol limonlu salatasını yapın. Hepsi tam bir şifa deposu. Hadi tarife bakalım.

Portakallı Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler
  • 200 Gram Brüksel Lahanası
  • 1 Adet Havuç
  • 1 Dal Taze Soğan
  • 1 Adet Küçük Boy Ayva
  • 1 Adet Portakal
  • 1 Yemek Kaşığı Kuş üzümü
  • 1/2 Su Bardağı Su
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Portakallı Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Taze soğanı ince ince kıydım. Havucu soyup vichy (halka) doğradım.
  2. Tencereye bolca zeytinyağ ekleyip soğanı ve havucu biraz kavurdum.
  3. Dış kabuklarını soyup ikiye bölüp sirkeli suda beklettiğim brüksel lahanalarını ve yarım ay şeklinde ince ince doğradığım ayvaları da ekleyerek 1-2 dakika daha kavurdum.
  4. Portakalın suyunu sıkıp yarım su bardağı suyu da ilave ettim.
  5. Son olarak kuş üzümü, tuz ve şekeri de ekleyerek kısık ateşte kapağını kapatarak hafif suyu kalana kadar pişirdim. Afiyet olsun.
Kıtır Cips

Kıtır Cips

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kolay Akıtma

Kolay Akıtma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fıstıklı Un Kurabiyesi

Fıstıklı Un Kurabiyesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pirpirim Çorbası

Pirpirim Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sumaklı Limonata

Sumaklı Limonata

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce