Portakallı Muhallebi

2023-09-30 11:28:47 - Yemeklik.com.tr

En pratik sütlü tatlılardan birisi olan muhallebiyi kim sevmez? 7'den 70'e tüm ev halkının severek tükettiği bu tatlıyı bu kez portakal peltesi ile şenlendirdik. Üstelik muhallebisine de lezzet vermesi için beyaz çikolata ekledik. Hem görüntüsü şık, lezzeti enfes bu tarifimiz yemeğin sonunda misafirlerinize sunmak için de hafif bir tatlı.

Yumurtasız muhallebinin üzerine hazırladığımız portakal peltesi ile mükemmel uyum sağlayan ve hafif ekşimsi tadıyla inanılmaz uyum sağlayan bu kolay lezzeti mutlaka denemelisiniz. Farklı narenciye türleriyle de hazırlamak mümkün. Hem göze hitap eden hem de içinizi ferahlatacak portakallı muhallebi tarifi sizin için geldi, afiyetler olsun!

Portakallı Muhallebi Tarifi İçin MalzemelerPortakallı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Muhallebisini hazırlamak için bir tencereye un, şeker, nişastayı ekleyip karıştırın. Ardından topaklanmaması için yavaş yavaş sütü ekleyin ve bu sırada bir çırpıcıyla karıştırmaya devam edin.
  2. Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra ocağa alın ve orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın. Yaklaşık 8-10 dakika sonra muhallebi kıvamını aldıktan sonra ocaktan alın ve içerisine tereyağı ve küçük parçalara ayırdığınız beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın.
  3. Hazırladığınız muhallebiyi servis kaplarınıza eşit bir şekilde dağıtın ve ilk sıcaklığı çıkıncaya dek oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
  4. Bu sırada portakal peltesini hazırlamak için bir tencereye portakal suyunu ve şekeri ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra altını kısın ve küçük bir kaseye aldığınız nişastanın üzerine kaynayan portakal suyundan birkaç kaşık alarak ekleyin ve karıştırın ardından karışımı tencere ekleyin.
  5. Portakal peltesi hafifçe kaynadığında ocaktan alın. Soğudukça kıvam alacağı için çok kaynatmamaya ve pişirmemeye özen gösterin.
  6. Oda sıcaklığında dinlenmiş muhallebinin üzerine portakal peltesini eşit bir şekilde dağıtın. Yaklaşık 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra buzdolabında da en az 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi