Portakallı Kek

2023-09-17 00:17:00 - Yemeklik.com.tr

Kış ayları gelince özellikle, keyfi ve lezzeti bir başka olur kekin. Portakal kabuğunun o misler gibi kokan kokusu harca girer, piştikçe kokusu tüm eve yayılır. kokusunun huzuru yüzlerde gülümse oluşturur, yemelere doyum olmaz. in en zor anı fırından çıkınca dinlenmesini beklemek. ı kek yapmanın da bazı önemli püf noktaları var. Bunlara dikkat edilmediği durumlarda kekin kıvamı tam istenilen gibi olmuyor. Gelin bugün ölçüleri sizi hiç yanıltmayan enfes bir portakallı kek tarifi hazırlayalım!

Keki hazırlarken portakal kabuklarının beyaz kısımlarına denk getirmeden rendelemeye özen gösterin. İçerisine dilerseniz ceviz, fındık, badem, damla çikolata gibi malzemeler de ilave edebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, mis gibi kokan tarifimize buyur ediyoruz. Afiyet olsun!

Portakallı Kek Tarifi İçin MalzemelerPortakallı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle birlikte bir kaba alın.
  2. Güzelce çırpın.
  3. Ardından üzerine sıvı yağ ve portakal suyunu da ekleyerek çırpmaya devam edin.
  4. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek harca ekleyin.
  5. Kıvam alana kadar çırpın.
  6. Yağlanmış kek kalıbına harcı aktarın.
  7. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kontrollü olarak 35- 40 dakika pişirin.
  8. Oda sıcaklığında soğutun.
  9. Daha sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis edin.
  10. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi