Portakal Şekerlemesi

2023-09-25 12:39:13 - Yemeklik.com.tr

Bu portakal şekerlemesi, erimiş çikolataya batırarak çayın, kahvenin yanında ya da pasta, kek ve kurabiyelerde hem aroma hem de süsleme için kullanılabilir. Doğal, ilaçsız bir portakal aldığınızda bu şekerlemeyi mutlaka yapın.

Portakal Şekerlemesi Tarifi İçin MalzemelerPortakal Şekerlemesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Portakallar bir sebze fırçası ya da temiz bir süngerle yıkanır. Keskin bir bıçakla 3 mm inceliğinde dilimlenir.
  2. Yayvan bir tencerede toz şeker ve su eritilir. Orta yüksek ateşte kaynayınca portakal dilimleri yerleştirilir. Orta düşük ateşte kapağı kapalı 30 dakika pişirilir.
  3. Daha sonra kapak açık 20-25 dakika hafif köpürene kadar daha pişirilir. Son 10 dakika limon suyu eklenir.
  4. Dilimler yağlı kağıt üzerine alınır. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi