Yemeklik.com.tr 11 ay önce

Portakal Şekerlemesi

Bu portakal şekerlemesi, erimiş çikolataya batırarak çayın, kahvenin yanında ya da pasta, kek ve kurabiyelerde hem aroma hem de süsleme için kullanılabilir. Doğal, ilaçsız bir portakal aldığınızda bu şekerlemeyi mutlaka yapın.

Portakal Şekerlemesi Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Adet Portakal
  • 1 Su Bardağı (bir Parmak Eksik) Toz şeker
  • 1/2 Su Bardağı Su
  • 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
Portakal Şekerlemesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Portakallar bir sebze fırçası ya da temiz bir süngerle yıkanır. Keskin bir bıçakla 3 mm inceliğinde dilimlenir.
  2. Yayvan bir tencerede toz şeker ve su eritilir. Orta yüksek ateşte kaynayınca portakal dilimleri yerleştirilir. Orta düşük ateşte kapağı kapalı 30 dakika pişirilir.
  3. Daha sonra kapak açık 20-25 dakika hafif köpürene kadar daha pişirilir. Son 10 dakika limon suyu eklenir.
  4. Dilimler yağlı kağıt üzerine alınır. Afiyet olsun.
Ispanak Yatağında Top Köfte

Ispanak Yatağında Top Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Farklı Tiramisu

Farklı Tiramisu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tahinli Galette

Tahinli Galette

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Galetalı Çıtır Lezzet

Galetalı Çıtır Lezzet

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çubuk Pişi

Çubuk Pişi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce