Portakal Kremalı Kadayıf Tart

2023-09-30 11:50:24 - Yemeklik.com.tr

Bu yılbaşı aileme hem pratik hem de güzel görünen bir pasta yapmak istedim. Çocukluğumdan beri yılbaşı sofralarımızı süsleyen cevizli kadayıftan yola çıkarak ve kültürümüzün vazgeçilmez bir parçası olan tel kadayıfı kullanarak bu leziz tart pastayı hazırladım.

Önce taban için kadayıfla ceviz ve tereyağlı nefis bir tart hazırlayıp pişirdim. Ardından içine dökmek için baklavacıların şöbiyet yaparken kullandıkları irmik kaymağı kreması hazırladım. Bu kremayı Adana'nın vazgeçilmez meyvesi olan portakalla aromalandırarak hem süt hem portakal suyu kullandığım bir krema olarak pişirdim. Bu krema o kadar hafif oldu ki neredeyse diyet bir pasta oldu ve yumurtasız olmasından dolayı bitkisel bir sütle hazırlanınca vegan bir pasta bile olabilir.

Doğal kurutulmuş meyvelerle dekoratif bir yılbaşı çelengi görüntüsü vererek şahane görüntüsüyle iştahları kabartacak çok hafif ve çok pratik bir tart oldu. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Portakal Kremalı Kadayıf Tart Tarifi İçin MalzemelerPortakal Kremalı Kadayıf Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tel kadayıfı iyice didikliyoruz.
  2. Ceviz, tarçın, pekmez ve tereyağını ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  3. Tart kalıbı veya borcama ellerimizi ıslatıp bastırarak yayıyoruz. 180 derecede 25 dakika kadar pişirip kızarmasını sağlıyoruz.
  4. Krema için bütün malzemeleri sos tenceresine koyup orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Kremayı dışarıda buharı çıkana kadar soğutmamız yeterli.
  5. Kızarmış tel kadayıf tartının içine sıcak kremayı döküp dışarıda iyice ılındıktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz. 4-5 saat soğuyup krema katılaştıktan sonra kalıptan çıkarabiliriz.
  6. Portakal veya mandalina kurusu, istediğimiz kurutulmuş meyvelerle ve cevizle süsleyerek servis edebiliriz.
  7. Tatlımız hazır. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi