Porsiyonluk Lahmacun Böreği

2023-09-20 18:58:47 - Yemeklik.com.tr

Lahmacunun lezzetini çok seviyoruz! Ancak evde hazırlamaya bazen vaktimiz olmayabiliyor. Bu noktada devreye lahmacun tadından farksız, ancak yapımı ondan çok daha pratik ve kolay olan lahmacun böreği devreye giriyor. Bu kez evde lahmacun tadında kolay bir tarif karşınızda. Yufkayla hazırlanan bu börek aynı lahmacun tadında oluyor. Porsiyonluk servis edilmesiyle de davet sofralarına pek yakışıyor. Ara sıcak ya da tek başına ana yemek olarak afiyetle tüketebilirsiniz. Porsiyonluk lahmacun böreği tarifine buyurun.

Porsiyonluk Lahmacun Böreği Tarifi İçin MalzemelerPorsiyonluk Lahmacun Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir kap içerisine kıyma, yemeklik doğranmış soğan, küçük küçük doğranmış biber ve domates, ince kıyılmış maydanoz, domates salçası, tuz, baharatları alın.
  2. Üzerine sıvı yağı da alıp güzelce karıştırın.
  3. Sosu için, süt, sıvıyağ yumurta akı ve tuzu kaba alıp karıştırın.
  4. Yufkayı eşit bir şekilde dörde bölün. Çıkan 4 adet üçgenden bir tanesini alın.  Sosu geniş olan kısma gelmeyecek şekilde sürün.
  5. Yufkanın sos sürülmeyen geniş kısmına oklavayı yerleştirin. Uç kısımda biraz pay kalacak şekilde yufkayı oklavaya sarın.
  6. Her iki taraftan yufkayı büzün ve ortada buluşturarak büzgü şekli verin.
  7. Sonrasında yufkayı oklavadan yavaşça çıkarın ve iki ucu birleştirin. Uçta kalan kısmı içe doğru katlayarak büzgünün açılmasını engelleyin.
  8. Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizin. İçlerine harcınızdan pay edin.
  9. Kenarlarına yumurta sarısı sürün.
  10. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında içi pişip kenarları kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.

Daha Fazla Gönderi