Porsiyonluk Kış Pastası
2023-09-30 11:55:28 - Yemeklik.com.tr
Farklı elmalı tatlı tarifleri arıyorsanız görselliği ve lezzetiyle sofralarınızın baş tacı olmaya aday bir tarif geliyor. Kış pastası karşınızda.
Porsiyonluk Kış Pastası Tarifi İçin Malzemeler- İç harcı için:
- 6 Adet Elma
- 1/2 Su Bardağı şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
- Kek için:
- 3 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı şeker
- 1 çay Bardağı Süt
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1,5 Su Bardağı Un
- Pastacı kreması için:
- 3 Yemek Kaşığı (tepeleme) Mısır Nişastası
- 3 Yemek Kaşığı (tepeleme) Un
- 2 Adet Yumurta Sarısı
- 1 çay Bardağı (2 Parmak Eksik) şeker
- 3 Su Bardağı Süt
- 1 Paket Vanilya
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Paket Toz Krem şanti
- Önce elmaları soyup rendeleyelim, şekeri ekleyip pişirelim. En son tarçını ekleyip yumuşayana kadar pişirip soğumaya bırakalım.
- Kek için şeker ve yumurtayı köpürene kadar 3-4 dakika çırpıp diğer malzemeleri ekleyip mikserin düşük ayarında sadece karışana kadar çırpalım.
- Kek karışımını fırın tepsisine yayalım; önceden ısıtılmış fansız 175 derece fırında pişirelim. Dikkatli pişirin ince olduğu için çabuk pişiyor.
- Krema için tüm malzemeleri tencereye koyup devamlı karıştırarak fokurdayana kadar pişirelim. Oldukça yoğun kıvamda oluyor. Ocağın altını kapatınca 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin, 1 paket vanilin ekleyip güzelce karıştıralım ve kremaya değecek şekilde streç filmle kapatıp soğutalım.
- Soğuyan kremayı 1 poşet toz halinde krem şanti ekleyip mikserle en az 5-6 dakika çırpalım. Kremayı sıkma torbasına dolduralım, kıvamı çok koyu ise yarım su bardağı süt ekleyebilirsiniz.
- Fırından çıkarttığımız kekin üzerine pişirme kağıdı koyup ters çevirelim. Keki pişirme kağıdı yardımıyla sıkıca sarıp soğutalım. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip dilimleyelim ve kremayı sıkalım. Afiyet olsun.