Porsiyonluk İmam Bayıldı
2023-09-30 09:59:58 - Yemeklik.com.tr
Adana’dan gelen son minik patlıcanlarla tek porsiyonluk, kızartmadan en hafif haliyle imam bayıldı yaptım. Bu nefis zeytinyağlının sunumu ve lezzeti inanılmaz oldu.
Porsiyonluk İmam Bayıldı Tarifi İçin Malzemeler- 6 Adet Topan Patlıcan
- 3 Adet Soğan
- 4 Adet Domates
- 1 Baş Sarımsak
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- Patlıcanları birkaç yerinden delerek fırın tepsine diziyoruz. Alt üst fanlı fırında 200 derecede içleri yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Tavada piyaz doğranmış soğanları bol zeytinyağında yüksek ateşte soteliyoruz. Ardından doğranmış 1 baş sarımsak ekliyoruz.
- Yumuşayan soğan ve sarımsaklarım ardından küp doğradığımız domatesleri de ekliyoruz. Damak zevkimize göre tuz ekleyip 10 dakika domateslerin su salmasını sağlıyoruz.
- Pişen patlıcanları fırından çıkartıp ortalarını yarıyoruz. Hafif tuzlayıp çatalla karıştırdıktan sonra soğanlı iç harcı içlerine dolduruyoruz. Afiyet olsun.