Piyaz

2023-09-16 16:09:40 - Yemeklik.com.tr

Bazıları için başlı başına bir , bazıları için yanından ayırmadığı arkadaşı olan piyaz; sade, şık ve lezzetli bir tarif. Damak tadına ve arzuya göre çeşitlilik gösterse de zeytin, haşlanmış yumurta, domates ve çeşitli yeşilliklerin en sevilenlerinden olan piyaza çok yakışıyor. Biz en sade ve en klasik haliyle hazırladık. İnce ince doğradığımız soğanlar tazecik maydanozlarla buluştu.

Piyaza sumak eklemeyi de unutmadık, kendine has tadını daha da öne çıkaran bu baharat piyazın vazgeçilmezlerden biri. Mevsimine göre farklı malzemelerle çeşitlendirebileceğiniz piyaz tarifimiz sizler için geldi, ister meze ister köfte yancısı olarak. Her şekilde sofranıza çok yakışacak!

Piyaz Tarifi İçin MalzemelerPiyaz Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kuru fasulyeleri bir gece önceden suya koyun. Eğer haşlanmış kuru fasulye kullanacaksınız ilk iki aşamayı uygulamayın.
  2. Ertesi gün fasulyenin suyunu süzün, yıkayın ve tencereye alarak üzerini iki parmak geçene kadar su koyun ve haşlamaya bırakın. Çok yumuşak olup dağılmaması için kontrollü olarak 35-40 dakika pişirin.
  3. Haşlanan fasulyeleri süzün, soğuduktan sonra derin bir kaba alın. Üzerin ayıklamış olduğunuz maydanoz yapraklarını ekleyin.
  4. Mor soğanları ince ince piyazlık, yani yarım ay şeklinde, doğrayın ve kaseye alın. Üzerine tuz, limonun suyu ve sirkeyi ilave edin.
  5. Son olarak kalan baharatlarını ve zeytinyağını ekleyip güzelce karıştırın.
  6. Arzuya göre haşlanmış yumurta ile soğuk veya ılık servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi